Анализ на линковете или какъв е процесът, през който трябва да се премине, за да се направи одит на линкове?

Posted by admin on


Ясно е, че реално ще анализирате собствения си уебсайт, но за целта трябва да го съпоставите с конкурентите сайтове, като най-добре ще е да стесните кръга на тези от тях, които да прегледате.

1. Изберете сайтовете, които искате да анализирате.

Вие вече вероятно имате няколко основни идеи, но със сигурност бихте искали да проучите сайтове, които
А)Предлагат подобни продукти или услуги.
Б)В момента ви изпреварват по целеви ключови думи

2. Изберете инструмент за одит.
Въпреки че бихте могли да извършите ръчен одит на беклинковете, вероятно е по-ефективно да използвате инструмент за тези връзки, който вече има ключовите функции, които търсите.

Има няколко инструменти за проверка на линковете, който се различават по цена и съответно по възможностите, които предлагат. Обикновено ще ги намерите като раздел в SEO инструмент, като Majestic и SEMrush.

Нуждаете се от помощ при намирането на инструмент за анализ на обратни връзки? Ето някои предложения тук.

3. Направете бърз преглед.
След като изберете инструмента си за одит, е време да започнете анализа.
Въведете името на вашия домейн в лентата за търсене и вижте резултатите.
Ще започнете с много данни.
За да получите бърза представа за ефективността на вашия сайт, фокусирайте се върху следните показатели:

Общият брой препратки: това са общият брой връзки, сочещи към сайта. Например, ако уебсайт А пише публикация в блог и хипервръзки към страница на уебсайт Б, това е беклинк. Ако това число е много ниско, със сигурност това е една от причините страницата ви да не се класира добре.

Search-engine

Препращащи домейни: това са общият брой уебсайтове, които сочат именно към вашия сайт. Уебсайт А, сочещ към уебсайт Б, се счита за един препращащ домейн. Сортирането на тези домейни по авторитет може да ви каже колко ценни са тези страници за вашето класиране и да ви даде някои насочващи идеи.

Топ свързани страници: това са страниците в даден уебсайт, които получават най-много препратки. Това може да посочи типа съдържание, което е най-добро за изграждане на връзки.

Повторете тази стъпка с вашите конкуренти, за да зададете еталон и да проследите къде точно се намирате. В зависимост от инструмента, който използвате, може да сте в състояние да сравнявате тези показатели на една и съща страница, без да се връщате напред и назад.