Какво е изследване на ключови думи?

Posted by admin on

При създаването на SEO кампания именно проучването на ключовите думи е първата стъпка, която трябва да се предприеме. Това е най-основното в дигиталния маркетинг и трябва да бъде вашият приоритет номер едно.

Ако изучавате SEO и това как да правите дигитален маркетинг, няма съмнение, че изследването на ключови думи е нещо, за което сте чели много. Но защо хората се занимават толкова много с това? Ако по-скоро ви се иска да пропуснете тази стъпка, по-добре се откажете! Всеки път, когато даден потребител иска да намери някаква информация в интернет, той използва именно ключови думи. Тази първа част от нашето ръководство за SEO ще разясни какво точно представляват ключовите думи и защо е толкова важно сериозно да им се обърне внимание.


Какво е търсене по ключови думи?

Ключовите думи , които се използват при търсенето в интернет са думите, използвани от потребителите, за да намерят информацията, от която имат нужда. Ако търся например нов чифт маратонки, може да потърся „бели маратонки за жени“ или „бели маратонки Nike за жени“. Ето това са ключови думи. Някои от тях са дълги, а други кратки.
Ако ключовите думи са това, което масово потребителите използват и въвеждат в своите устройства, тогава проучването на ключови думи е това, което бизнесът трябва да направи, ако иска да бъде успешен и потребителите да научават за него лесно. Бизнесът трябва да направи проучване на ключовите думи, за да открие какви ключови думи използва тяхната целева аудитория. Ако не знаете какво търсят хората, тогава как ще ви намерят?

Но не само потребителите търсят ключови думи. Google и други търсачки ще четат съдържанието на вашия уебсайт, за да намерят ключови думи и да ви класират именно според тези термини. Тук започва SEO.